in weekly

Haftalık Analiz #5

Open Data Initiative

Avrupa Birliği Açık Veri (open API, open Data) yasasını kabul etti. Kamuya ait olan veriler developerlara açılıyor. Beta Portal’e http://open-data.europa.eu/en/ bu linkten erişebilir. Sitede 5889 farklı veri bulunuyor.  Tech Crunch’un haberine göre Avrupa Birliği bu sayede yıllık 40 milyar euro’luk ekonomik fayda bekliyor.

Amerika’da da benzer Open Data Initiative (http://www.opendatainitiative.org/) adresinden veriler sunuluyor. Amerikan Teknoloji Bakanı Todd Park’ın bu röpörtajında hava durumu ve GPS örneğini veriyor. GPS’ın açık ve commercial hale getirilmesi ile Amerikan ekonomisine 90 milyar dolarlık yıllık bir fayda sağladığını söylüyor. 2010 yılında açılan sağlık verilerinin 90 gün sonra 20 inovasyon fikrine dönüştüğü ve Haziran 2012’de 1600 girişimcinin faydalanlandığından bahsediyor.

Pandora

Pandora kullanı sayısı 200 milyonu geçti. 140 milyonu mobil cihazlarından erişiyor.Mart sonu aylık aktif kullanıcı sayısı 70 milyon. link

Dropbox

Active Directory, LDAP ve Single Sİgn-on özelliklerini geliştireceğini blog’unda açıkladı. Talep özellikle kurumsal firmalardan geliyor.

Burner

Geçici numara servisi Burner, Android uygulamasını yayınladı.

Rusya

Rusya 2020’ye kadar sürecek 50 milyar dolarlık uzay programını açıkladı. link

 

Diğer

ReadWrite Android API geçmişine yönelik bir infografik yayınladı.

Business Insider – Future Workplace – Slide Deck

Scott Brinker – Agile Marketing – Slide Share

Innovation Excellence issue 28

Adobe – US Digital Video Benchmark 2012 Review pdf