in weekly

Haftalık Analiz #26

  • Microsoft, Nokia’yı 7.2 milyar dolara satın aldı. (Nokia Navtech’i 2007 yılında 8.1 milyar dolara, Microsoft Skype’i 8.5 milyar dolara satın almıştı). Bu satın alma ile Microsoft  ve Motorolayı alan Google, Apple’in izlediği hardware ve software’i uçtan uca sahip olma yolunu izleyecek.

Steve Jobs’un atıfta bulunduğu Alan Key’in 1980 yılında söylediği yazılım konusunda ciddi olanlar kendi hardware’lerini üretmelidir mottosu PCler için windows/intel modeli için gerçeklenemedi. Mobil Teknoloji de ikisininde birlikte kontrol edilmesinin avantajı büyük. (“People who are really serious about software should make their own hardware.”)

Microsoft, Nokia ile 3 yıldır beraber çalışıyor. Şu an da pazar payı %4 (google + apple %90)

  • Samsung yeni akıllı saatini tanıttı. Galaxy Gear adındaki cihaz Eylül ayında 299 dolardan satışa çıkacak. WSJ Kickstarter’da Hot SmartWatch isimli akıllı saat projesi 150 bin dolarla hedeflediği fonlamayı 616 bin dolar ve 4141 katılımcı ile tamamladı. Aralık ayında ilk cihazlar gönderilmeye başlanacak.  Cihaz’ın satış fiyatı 169 dolarla 249 dolar arası değişecek. Quartz bu projeyi gördükten sonra Samsung’un aslında bu saati üretmesi gerektiği söylüyor.  Bu akıllı saatin diğerlerinden farklı avuc icinden yansıma ozelligini kullanarak net konusma yapilabilmesi. QZ Bu alanda çok farklı cihazlar göreceğiz, bakalım kazanan hangisi olacak.

  • Amazon akıllı telefonu ücretsiz verip, içerik ve reklamdan gelir modeli üzerine çalışıyor. QZ
  • Blacberry Kasım ayında satış sürecini tamamlamak istiyor WSJ

 

 

Extra

  • Acer Extend QZ