in weekly

Haftalık Analiz #4

Google, WhatsApp’i satın almak için görüşüyor.

Digital Trends’in haberine göre Google Whatsapp’i almak için görüşmelerde bulunuyor. Tahmin edilen fiyat 1 milyar dolar  (link) GigaOM’un 19 Mart tarihinde çıkan haberinde de Google’ın Gtalk, Hangout, Voice gibi servislerini Google Babble adı altında birleştireceğini öngörüyor. (link) WhatsApp’in Şubat 2013 kullanıcı sayısı 250 milyon. Eski 2 yahoo çalışanı tarafından kurulan şirket günde 17 milyar mesaj trafiğine sahip. Whats App’ın gelir modeli olarak iOS cihazlar için 0.99 dolarlık ücretine ek olarak yıl sonunda servisi yıllık üyeliğini de 1 dolar ücretlendirmeyi planlıyor. (link) TNW’de Mart ayında çıkan bir haberde de WhatsApp’in Koreli oyun yapımcıları ile uygulama içinden oynanabilecek oyunlar konusunda görüşüyor. (link)

 

Samsung’un ilk çeyrek gelirlerinin 7.7 milyar dolar olması bekleniyor. 30 farklı akıllı telefon modeli ile bu çeyrek 70 milyon akıllı telefon satması bekleniyor. Son çeyrek satış rakamı 63 milyon cihazdı. (link)

 

Apple kendi street view uygulamasını geliştiriyor. (link)

 

Jolla / Sailfish SDK’sı Windows, OS X ve Linux platformlarında yayınlandı.

Affordable smartphone işletim sistemi konusunda rekabet eden Firefox OS, Ubuntu ve eski adıyla Meegodan ayrılan ekibin çalıştığı Jolla / SailFish uygulama geliştiricileri için SDKsını yayınladı. (link)

Facebook Home

Facebook Android telefonlar için home screen uygulaması çıkaracağını açıkladı. ilk olarak HTC cihazlari ile beraber sunulacak. 12 Nisanda Google Play’den de download edilebilir. Facebook bu hamlesiyle beraber mobil reklam alanında daha fazla gelir elde edebilir. (link)

* Facebook ve Instagramda geçirilen zaman, mobil uygulamaya ayrılan zamanın dörtte biri

* Facebookta diğer uygulamalara göre 3 kat daha fazla zaman geçiriliyor.

* Facebook Home, işletim sistemi ve uygulamalarda arasında yeni bir katman olarak yer alıyor.

 

Facebook Mobil Reklam Gelirleri

2013 yılında 1 milyar dolar olması tahmin ediliyor

e_marketer_154734

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e_marketer_153074

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak emarketer (link)